Spring til indhold

Cases

Her kan du læse tre forskellige erhvervsfolks beretninger om deres oplevelser med at gøre forretning i Chile.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Borum Industry A/S

Fra Chile via Argentina til Mexico på 24 timer

 

Målsætningen var klar: Salget af Borums vejstribemaskiner i Latinamerika  skal øges. Udfordringen var lige så tydelig: Hvordan gør vi det? 

Salgschef i Borum Industry, Christian Barceló Juul sidder i Santiago de Chile en sen eftermiddag og drøfter de kommercielle muligheder i landet med Laurids Refslund fra ambassaden. Der drøftes bl.a. de chilenske krav til tilladelser og formularer, som er nødvendige for at kunne oprette et dansk datterselskab i Chile samt ambassadens muligheder for at arrangere møder på politisk niveau. Borum overvejer nemlig at udstationere Christian og familien i Santiago for virkelig at forstærke deres tilstedeværelse på det chilenske marked og støtte de latinamerikanske distributører. Det er nødvendigt, at være lokalt repræsenteret.

Ud over at få konsolideret Borums position i Chile er Christian på udkig efter formlen for, hvordan de andre latinamerikanske markeder skal gribes an. Christian udtaler i den forbindelse:

”Brasilien er pga. deres størrelse og volumen per definition et interessant marked. Men samtidig er det også et marked, som det er svært at manøvrere i for virksomheder, der ikke planlægger at etablere produktion i landet. Men Latinamerika er heldigvis meget andet end Brasilien, så vi tænkte; hvorfor ikke fokusere på alle de andre omkringliggende lande? Hvorfor ikke starte med Chile og Argentina? Borum har allerede en distributør i Buenos Aires men jeg havde behov for et dyberegående kendskab til rammebetingelserne og markedsmulighederne for at kunne vide, om vores distributør udnytter mulighederne fuldt ud.

Jeg skulle hurtigt videre til Argentina og inden jeg nåede frem til lufthavnen i Santiago havde Laurids allerede orienteret Bongki Engel på ambassaden i Buenos Aires om, at jeg var interesseret i at mødes. Bongki var derfor fuldt opdateret på mine ønsker, da jeg ringede til ham fra Ezeiza lufthavnen i Buenos Aires. Et møde blev aftalt den efterfølgende morgen, så det var meget hurtig effektuering.

Efter at jeg på mødet med Bongki havde udvekslet ideer, fremgangsmåder og erfaringer kom snakken afslutningsvis ind på Mexico. Vi har i Borum brug for en distributør i Mexico. Landet er i rivende udvikling og meget interessant for os, men ligger langt fra vores andre markeder. Det er en omvej og derved en stor rejseudgift at tage derhen. Bongki tilbød at etablere kontakten til kollegaerne på ambassaden i Mexico og på ingen tid var der opsat en nem, sikker og billig løsning på at finde frem til den rette distributør.

Et par uger senere mødtes jeg med handelsmedarbejder Alexandra Silén fra ambassaden i Mexico i Udenrigsministeriet i København og inden mødets udgang var jeg overbevist om, at ambassaden skulle påbegynde en distributørsøgning i Mexico for Borum.

Alle de indledende møder med de tre ambassader blev holdt i april i år. I slutningen af september var jeg i Mexico for at mødes med de potentielle distributører, som Alexandra havde identificeret og på forhånd arrangeret møder med. Alle møderne var timet og tilrettelagt. Jeg skulle blot beslutte mig for, hvilken virksomhed Borum skulle samarbejde med. Og hvis alt går, som jeg regner med, så sælger vi snart den første maskine i Mexico.

Så Borums erfaringer med de danske ambassader i Chile, Argentina og Mexico er aldeles positive. Specielt er jeg imponeret over deres samarbejde på tværs af landegrænser og deres proaktive tilgang til samarbejdet med os. Jeg er således helt overbevist om, at Borum nu er langt bedre stillet i forhold til at kunne indfri vores målsætning i Latinamerika – vi har nu med ambassadernes input fået en konsolideret Latinamerika strategi. Og hvem ellers kan tilbyde, at komme fra Chile via Argentina til Mexico på 24 timer?”.

Scanpro

Scanpro A/S er en førende virksomhed inden for teknik, design og levering af procesanlæg til mejeri- og juiceindustrien. De har know-how og rådgivning til produktion af alle former for mejeriprodukter, samt is og saft-produkter

 

Scanpro A/S blev etableret i 1988 som en konsulentvirksomhed til mejeriindustrien. Grundlæggeren, Aksel Rasmussen, havde fået en stor erfaring med at etablere mejeri- og juiceprojekter rundt om i verden efter en lang karriere med førende leverandører til branchen. Da de større udbydere voksede sig større og større, opstod behovet for levering af know-how og udstyr til de små og mellemstore projekter på mange markeder i verden. Det er denne niche, som Scanpro A / S er baseret på.

.

 

Søren Holm, Regional Manager for Scanpro A/S, bosat i Santiago, siger:

”Scanpro har valgt at starte nyt kontor her i Chile på grund af den store vækst i fødevare- og mælkeindustrien, som blandt andet er opstået ved de frihandelsaftaler som Chile har indgået med mange lande, og den forholdsvis lave mælkepris i landet. Vi har indtil videre mest beskæftiget os i Asien, Mellemøsten og Europa med projekter til mejeri- og drikkevareindustrien. Det var nu oplagt at udvide til det latinamerikanske marked, og valgte at bruge vores moderselskab Intertec, som allerede har kontor i Chile, som partner. Dermed har firmaopstarten været forholdsvis let. Vi har store forventninger til de chilenske kunder i mejerisektoren, som har udtrykt sig positivt over for Scanpros nye kontor her i Chile, da det bl.a. gavner konkurrencen inde for vores branche, hvor vores force er, at vi kan tilbyde totalløsninger med vores interne knowhow i Intertec koncernen, samt med vores samarbejdspartner DSS Silkeborg.”


 

Svendborg Brakes

Svendborg Brakes A/S er en dansk virksomhed, der fremstiller bremsesystemer til vindmølle-, offshore-, kran- og mineindustrien. Virksomheden beskæftiger 190 ansatte og omsætter for 555 mio. kr.

Virksomheden blev grundlagt som Svendborg Maskinfabrik i 1884 og fremstillede dengang maskiner til fabrikker. I 1989 specialiserede man sig i skivebremser med overtagelsen og siden Svendborg har produktion i Tyskland og Kina samt kontorer i en lang række lande. Siden 2008 har Svendborg Brakes været ejet af kapitalfonden Doughty Hanson & Co.

 


Salgsdirektør i maskinfremstillingsvirksomheden Svendborg Brakes, Bo H. Arup, etableret i Chile med datterselskab i 2010:

”Svendborg Brakes har valgt at starte salgs- og serviceselskab i Chile på baggrund af de muligheder, som landets minesektor giver os. Det er et ”must”, at vi er til stede for at kunne få ordrer fra de nationale mineselskaber. Vi forventer på sigt at kunne få en rigtig god forretning i Chile, ligesom vi vil bruge dette selskab som springbræt til at komme ind på de andre attraktive markeder i lande som Peru og Argentina, der alle oplever en særdeles positiv vækst i disse tider.”

 

WorldManuals

WorldManuals er en privatejet virksomhed, der blev etableret i 2002.

                                     

I dag specialiserer WorldManuals sig i at levere supportløsninger til mobilenheder. De har afdelinger over hele verden og tilbyder løsninger på en lang række sprog. WorldManuals vigtigste kompetencer er know-how, state-of-the art technology, technical writing, oversættelse/lokalisering og applikationsudvikling.

 

Client Executive Jeppe Ivarsson, udstationeret i Chile for World Manuals, siger:

”Hvorfor Chile er valgt som hovedkontor for vores latinamerikanske satsning, ligger til grund i den høje internet og mobilpenetration i landet, samt at de bureaukratiske udfordringer for firmaopstart er betydeligt mindre i Chile end for eksempel i Brasilien og Argentina. For at dække det brasilianske marked har vi valgt også at være repræsenteret der, via det danske konsulat i Sao Paulo, da vi har vurderet at lokal tilstedeværelse har meget høj prioritet i Sydamerika. Vi ser Chile som et oplagt land til at den altafgørende første kommercielle aftale i Latinamerika kommer i hus, og den vil derefter kunne bruges som ”showcase” på de endnu større latinamerikanske markeder.”

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind
The Trade Council på ambassaden kan kontaktes dagligt kl. 9:00-17:00. Fredag kl. 9:00-14:00.

 

 

Handelschef Maria Mesonero Kromand

+56 (2) 2941 5111

  

Eksportrådgiver Sebastián Flores

+56 (2) 2941 5103

 

Møder kun efter forudgående aftale.