Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Ecuador.

Senest opdateret den 23.02.2021 kl. 17.08 (dansk tid)

 

 

 

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Ecuador for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Udenrigsministeriet har ikke en rejsevejledning for Ecuador. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Ecuador, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Ecuador. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Som erhvervsrejsende kan du frit indrejse i Ecuador, hvis du medbringer følgende dokumentation:

  • Tro-og-love-helbredserklæring der udleveres i lufthavnen og afleveres ved ankomst
  • Negativ PCR-test dateret højst 10 dage inden indrejse. Flyselskaberne har fået instruks om kun at tage passagerer med, som kan vise denne negative test.

Ved ankomst til lufthavnen i Ecuador får alle passagerer desinficeret deres sko og taget deres temperatur. Hvis du viser tegn på COVID-19 (feber, tør hoste m.v.) får du taget en antistof-test og sundhedspersonalet beslutter, om du skal i karantæne. 

Der tages desuden antistof-test af tilfældigt udvalgte passagerer. Hvis din test er positiv, skal du i 10 dages obligatorisk isolation på dertil anerkendte hoteller.

 

 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Flyrummet over Ecuador er åbent for internationale kommercielle fly.

Ved indrejse til Ecuador (via lufthavn, havn eller landegrænse) skal du vise en negativ PCR test, taget maksimum 10 dage inden indrejse. Den negative PCR-test skal vises til flyselskabet som betingelse for at komme ombord. Du får udleveret en tro-og-love-erklæring, som skal udfyldes og afleveres ved ankomst.

Ved ankomst får alle passagerer taget temperatur og desinficeret deres sko. Viser du tegn på COVID-19 (feber, tør hoste m.m.) tager sundhedspersonalet en antistof-test på dig og evaluerer, om du skal i karantæne.

Ved ankomst tages desuden antistof-quick test af tilfældigt udvalgte passagerer. Skulle din antistof-test være positiv, skal du i mindst 10 dages obligatorisk karantæne på hoteller, der udpeges af sundhedsmyndighederne. Børn under 14 år er fritagede fra antistof-testen.

Sikkerhedsprotokollerne i lufthavnen er skærpet: Rejser du ud af landet, skal du møde op i lufthavnen 4 timer inden afgang. For nationale fly gælder, at man skal møde op 2 timer inden afgang. Kun de rejsende får adgang til lufthavnen.

I lufthavnen er brug af mundbind er obligatorisk. Den rejsende skal desuden sørge for at holde 2 meters afstand til andre personer.

 

 

 

 

Karantæneregler

Alle der kommer til Ecuador fra udlandet skal udfylde en sundhedserklæring og undertegne en særlig indrejseformular, hvor man bekræfter at overholde alle sundheds-og karantæneregler.  

Ved indrejse til Ecuador (via lufthavn, havn eller landegrænse) skal du vise en negativ PCR test, taget maksimum 10 dage inden indrejse. Den negative PCR-test skal vises til flyselskabet som betingelse for at komme ombord. Du får udleveret en tro-og-love-erklæring, som skal udfyldes og afleveres ved ankomst.

Ved ankomst får alle passagerer taget temperatur og decinficeret sine sko. Skulle du vise symptomer på COVID-19 (feber, tør hoste mm) får du taget en antistof-test og sundhedspersonalet vurderer, om du skal i karantæne.

Ved ankomst er myndighederne berettigede til at tage antistof-quick test af tilfældigt udvalgte passagerer. Skulle din antistof-test være positiv, skal du i 10 dages obligatorisk karantæne på hoteller, der udpeges af sundhedsmyndighederne. Børn under 14 år er fritagede fra antistof-testen.

Det kan være forbundet med bødestraf og/eller arrestation, hvis karantænen ikke overholdes.

Du kan finde yderligere oplysninger angående karantæne på følgende links
- Lufthavnens hjemmeside
- Udenrigsministeriet i Ecuadors hjemmeside

Interne rejserestriktioner

Lokale myndigheder er bemyndiget til at indføre diverse begrænsninger med hensyn til bevægelsesfrihed, åbningstider m.v., alt efter smittetrykket. Du bør derfor holde dig orienteret om eventuelle begrænsninger lige der, hvor du befinder dig.

Alle landets lufthavne er åbne, men dog med begrænsninger i forhold til antallet af normale flyforbindelser. 

Skal du med et lokalt fly, bør du undersøge, om der kræves PCR-test.

 

Transitmuligheder

Det er muligt at være i transit i Ecuador.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Den enkelte kommune bemyndiget til at indføre lokale restriktioner alt efter smittetrykket, så du bør holde dig orienteret om forholdene, der hvor du befinder dig.

Forsamlingsforbud

Den enkelte kommune er bemyndiget til at indføre eventuelle lokale begrænsninger, så vi opfordrer dig til at holde dig orienteret om situationen, der hvor du befinder dig.

 

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Ecuador, når man er i lukket offentligt rum eller udendørs, uanset om du er gående eller kørende i bil.

Du skal ifølge myndighederne undgå at købe mundbind (N95), som skal reserveres sundhedspersonalet.

Myndighederne opfordrer til at holde den sociale distance, som i Ecuador defineres som 2 meter.

Nedlukning / Genåbning

Kommuner kan individuelt indføre restriktioner alt efter smittetrykket, så vi opfordrer dig til at holde dig orienteret om situationen, der hvor du befinder dig. 

Det er obligatorisk at bruge mundbind og holde afstand. Butikker, restauranter m.v. fungerer med visse begrænsninger og sanitære forholdsregler. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har symptomer og ønsker at blive tjekket af sundhedspersonale, kan du ringe til myndighedernes særlige telefonlinje: 171. Hvis du befinder dig i Galapagos kan du ringe til 911.

Hvis du har behov for at besøge læge, kan du bestille tid via:

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Udstedelser af visum og opholdstilladelser til udlændinge er indstillet.

Hvis du opholder dig i Ecuador på turistvisum, er det vigtigt for dig at vide, at kun det antal dage du nåede at opholde dig i landet inden COVID-undtagelsestilstanden blev indført, fratrækkes den tilladte opholdsperiode som turist.

Det vil sige at den tid du har opholdt dig i landet under undtagelsestilstanden ikke ”tæller” som ophold. Du vil derfor have den resterende tid til gode, efter at undtagelsestilstanden ophører.

Ifølge det oplyste vil der i hvert fald ikke være tale om bøder eller straf for længere ophold i landet på grund af COVID-19 krisen eller for manglende forlængelser af opholdstilladelser.

Udrejse af Ecuador

Ecuadors luftrum er genåbnet for kommercielle fly, men landets grænser er fortsat lukkede. Det er derfor pt. ikke andre udrejsemuligheder end med fly. Dog er der indgået en særlig aftale med Columbia, så strandede ecuatorianere og columbianere kan krydse en bestemt landegrænse for at komme hjem. 

Flere kommercielle flyselskaber flyver i øjeblikket ikke passagerer til Europa, dette gælder f.eks. for AirFrance, KLM og British Airways. Så hvis du er nødt til at flyve til Europa, bør du undersøge alternative flyselskaber. Andre europæiske lande kan muligvis tage samme beslutning, så situationen kan hurtigt ændres og du bør holde dig løbende orienteret.

Læs mere om angående planlagte flyafgange fra Quitos internatonale lufthavn.

På grund af sikkerhedsreglerne i Quitos internationale lufthavn skal du møde tidligere op end før.
- 4 timer før afgang for et internationalt fly.
- 2 timer før afgang for nationalt fly.

Det er obligatorisk at bære mundbind i lufthavnen, og kun passagerer som kan fremvise gyldig flybillet kan komme ind i lufthavnen. Det er ikke muligt at købe flybilletter i selve lufthavnen.

Køretilladelse

Ikke påkrævet

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder også danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Myndigheders hjemmesider og sociale medier:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Grundet COVID-19 er ambassadens medarbejdere ikke fysisk tilstede på ambassaden, som derfor midlertidigt er lukket.

Du kan altid ringe til ambassaden inden for almindelig åbningstid 08.30-11.00 (ecuadoriansk tid) på +56 229415100 eller skrive til følgende e-mail, sclamb@um.dk

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Ecuador eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

HENT APP’EN REJSEKLAR

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.