Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Peru for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.
Udenrigsministeriet har ikke en rejsevejledning for Peru. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.
Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.
Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Peru, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.
Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Peru. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.
Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.
Læs vores rejseråd til erhvervsrejser.
Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.
Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.
Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende
Du kan som erhvervsrejsende frit indrejse i Peru, hvis du medbringer følgende dokumentation:
Alle indrejsende skal i obligatorisk karantæne 14 dage efter ankomst.
Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Indrejserestriktioner
Det er i øjeblikket ikke muligt for europæere at rejse ind i Peru. Passagerfly fra Europa, Sydafrika og Brasilien er suspenderede. Indrejseforbuddet gælder også personer som har været i transit i disse lande indenfor de sidste 14 dage inden ankomst til Peru. Forbuddet er foreløbigt gyldigt til 28. februar og kan eventuelt blive forlænget.
Ved indrejse i Peru skal alle i 14 dages obligatorisk og selvfinansieret karantæne. Har du opholdstilladelse i Peru, kan du holde karantæne i din bolig. Er du udlænding skal karantænen holdes på et hotel anvist af sundhedsmyndighederne.
Du skal være forberedt på, at myndighederne i lufthavnen foretager antistof-test på tilfældigt udvalgte rejsende.
Ved ankomst til Peru skal du aflevere en sundhedserklæring, der må være højst 72 timer gammel.
Karantæneregler
Ved indrejse skal alle holde 14 dages obligatorisk og selvfinansieret karantæne ved indrejse i landet.
Ved indrejse skal du aflevere en udfyldt erklæring på, at du ikke har Coronavirus og vil overholde de 14 dages karantæne.
Interne rejserestriktioner
Restriktionerne for rejser mellem byer og provinser ad lande-, luft- og vandveje er lempede, vær dog opmærksom på eventuelle restriktioner, der hvor du befinder dig.
Frekvensen på den offentlig transport i byerne afhænger af, hvilken "genåbnings-zone", man befinder sig i. I den offentlige transport skal man sidde ned og med social afstand til de andre passagerer.
Befinder du dig i en zone, der stadig har restriktioner, skal du anmode om tilladelse for at køre i egen bil i forbindelse med indkøb og transport. Du kan
ansøge om tilladelse via myndighedernes hjemmeside.
Transitmuligheder
Det er ikke muligt at rejse i transit gennem Peru.
Læs mere
om på hjemmesiden for Limas lufthavn.
Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.
Udgangsforbud
Der er udgangsforbud om natten i hele landet. Udgangsforbuddet kan variere fra region til region alt efter smittepresset, så du bør holde dig orienteret om det aktuelle udgangsforbud, der hvor du er og være opmærksom på eventuelle særlige restriktioner i forbindelse med helligdage, festligheder m.v.
Over hele landet er privat bilkørsel forbudt om søndagen.
Det er obligatorisk at bruge mundbind og holde afstand.
Hvis du er nødt til at gå ud under udgangsforbuddet, kan du ansøge om en forudgående tilladelse via myndighedernes hjemmeside.
Læs mere om udgangsforbuddet.
Forsamlingsforbud
Større forsamlinger og store events er forsat forbudt.
Det er fortsat forbudt at besøge venner og familie.
Børn under 12 år skal blive hjemme. Det er tilladt for børn under 12 år at gå ud 1 time om dagen, højst 500 meter fra hjemmet og i åbent rum, og altid ledsaget af en voksen. Den fysiske distance på 2 meter til alle andre mennesker, skal overholdes.
Personer over 65 år, samt andre personer i risikogruppen, har som hovedregel udgangsforbud og forbud mod at modtage besøg i hjemmet.
Sportsaktiviteter i parker og andre godkendte steder er tilladte, sålænge der ikke er fysisk kontakt med andre og der holdes den obligatoriske afstand på 2 meter.
Mundbind
Det er obligatorisk at bære mundbind i Peru, når man er i et lukket offentligt rum, når du kører med offentligt transport (også taxa, lufthavnstransport m.v.), handler i supermarkeder, tager en elevator (også selv om du er den eneste i elevatoren), arbejdspladser m.v.
Du skal ifølge myndighederne undgå at købe mundbind (N95), som skal reserveres sundhedspersonalet.
Læs
mere om brug af mundbid.
Du kan få en bøde for ikke at bære mundbind.
Nedlukning / Genåbning
Regeringen startet en trinvis genåbningspolitik i dele af landet, som bl.a. betyder, det igen er tilladt at gå på gaden, og at nogle restauranter og caféer har fået lov at åbne, nogle steder kun med takeaway og dilevery.
I Lima er indkøbscentre genåbnet.
- Supermarkeder og apoteker er åbne.
- Teatre, biografer, koncertsale m.m. er fortsat lukkede.
Da begrænsningerne varierer fra region til region, bør du holde dig orienteret om eventuelle restriktioner, der hvor du befinder dig.
Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.
Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
Hvis du har mistanke om at være smittet med COVID-19 kan du ringe eller skrive til Sundhedsministeriets WhatsApp på 952842623 eller skrive til e-mailen infosalud@minsa.gob.pe.
Du kan også ringe gratis til 113 fra fastnet eller mobil, 24 timer i døgnet.
Læs mere på myndighederne hjemmeside.
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.
Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.
Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.
Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.
Flere kommercielle flyselskaber flyver i øjeblikket ikke passagerer til Europa, dette gælder f.eks. for AirFrance, KLM og British Airways. Er du nødt til at flyve til Europa, bør du undersøge alternative flyselskaber. Flere europæiske lande kan muligvis tage samme beslutning, så du bør løbende holde dig orienteret.
Køretilladelse
I øjeblikket er eneste mulighed for at flyve ud af Peru de humanitære fly.
Fra d. 5. oktober vil kommercielle fly til nabolandene blive genoptaget.
I lufthavnen er der kun adgang for den rejsende.
Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe
relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.
Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet.
Læs mere her.
Du kan få et overblik over
testmulighederne i større transitlufthavne her.
Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos
Politiet.
Du kan læse mere om, hvordan du
skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på
coronasmitte.dk.
Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark.
Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).
Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe
relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.
Myndighedernes hjemmesider og sociale medier:
Ring gratis (24/7) til Perus Sundhedsministerium på 113, fra både mobil og fastnet-telefon ved henvendelse om Coronovirus.
Skriv (24/7) til Perus Sundhedsministerium på WhatsApp via +51 9 5284 2623 eller via infosalud@minsa.gob.pe.
Sundhedsministeriet har udviklet en App PeruEnTusManos, hvor du får information om bl.a. risikozoner, du bør undgå, udviklingen af COVID-19 i Peru m.m.
Peruanske nyhedsmediers hjemmesider:
Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.
Du kan kontakte ambassaden i Santiago telefonisk +0056 229415100 mellem kl. 8.30-11.00 (peruansk tid) eller til konsulatet i Lima +0051 1 2644040 inden for almindelig åbningstid.
Du kan altid kontakte
Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.
Du kan også downloade vores app
Rejseklar og tilmelde dig
Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Peru, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores
hjemmeside.
På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.
Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.