Gå til indhold

Mit-ID

Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til Danmark.

Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen.

Læs mere om at få MitID:

Få MitID med pas - Kom i gang med MitID - MitID

Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas.

Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort, der er udstyret med en chip og adgang til en telefon, der kan scanne chippen. Det vil sige en iPhone 7 og opefter eller en nyere Android-telefon.

Læs mere om krav til pas/ID-kort:

https://www.mitid.dk/hjaelp/hjaelpeunivers/mitid-app/krav-til-identifikation-i-app/

Man vil fortsat kunne benytte NemID til alle offentlige selvbetjeningsløsninger, indtil NemID lukker endeligt den 30. juni 2023.

Hvis man har spørgsmål, bør man henvende sig direkte til MitID eller til Borgerservice i den kommune hvor man senest har haft bopæl i Danmark.

Person icon